Тотнъм победи Манчестър Сити с 1:0 в дербито на 21-ия кръг на

...
Тотнъм победи Манчестър Сити с 1:0 в дербито на 21-ия кръг на
Коментари Харесай

Ман Сити загуби безславно от Тотнъм, Кейн с рекорд

Тотнъм победи Манчестър Сити с 1:0 в дербито на 21-ия кръг на Висшата лига. Хари Кейн съумя да открие резултата още в 15-а минута в интерес на " шпорите ", счупвайки и клубния връх за най-вече попадения в историята - 200 гола във Висшата лига. Двубоят мина на високи обороти, само че като цяло гостите не съумяха да основат задоволителен брой положения, с цел да заслужат нещо от визитата си в Лондон. 

В първите 15 минути на мача двата отбора подходиха внимателно, само че безусловно първата неточност на гостите беше осъдена. След отнета топка и прекрасен пас от Пиер-Емил Хойберг, Хари Кейн овладя в наказателното поле и разстреля Едерсон за 1:0. 

Няколко минути по-късно Бернардо Силва стреля тъкмо, само че едва и без проблем за Лорис.  В 41-а минута Родри насочи прекрасен удар в близкия ъгъл на Лорис, само че не задоволително мощен, с цел да изненада стража. 

Минута по-късно Грийлиш съумя да насочи добър удар от сложна позиция, само че настрана от задачата. 

Тимът на Гуардиола взе самодейността от началото на втората част, само че бързо можеше да получи втори гол. В 48-ата минута отлична офанзива изведе Емерсон отдясно, а той опита да откри Кейн в центъра на наказателното поле. Нападателят обаче не съумя да засече топката от въздуха. Ман Сити опитваше да промени обстановката и подвигна темпото, само че по този начин и не стигаше до чисти голови положения. Пред другата врата Бен Дейвис засече центриране на Перишич с глава, а топката не мина надалеч от вратата.

В 67-а минута Хулиан Алварес беше доста покрай гола, само че мощният му изстрел мина настрана. Само две минути по-късно Хари Кейн видя по какъв начин негов удар бива избит от Едерсон. 

Кристиян Ромеро затрудни в допълнение съотборниците си, откакто си изкара червен картон няколко минути преди края на мача, само че домакините демонстрираха темперамент и съумяха да се поздравят с основни три точки. 

Ето и съставите на двата отбора:

Тотнъм : Лорис, Емерсон, Ромеро, Дайър, Дейвис, Перишич, Хьойберг, Бентанкур, Кулушевски, Сон, Кейн;

Манчестър Сити : Едерсон, Уокър, Аканжи, Аке, Люис, Родри, Силва, Грийлиш, Марез, Алварес, Холанд;
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР